Održavanje tapeta

Uštedite sebi dragoceno vreme

Retki su ljudi koji vole da čiste. To je težak fizički posao koji od nas zahteva dosta vremena i napora. Obično svi razmišljamo kako da nabavimo jače sredstvo za čišćenje kako bismo time brže završili posao, a nismo ni svesni da na taj način sami sebi štetimo. Agresivna hemijska sredstva mogu napraviti ozbiljna oštećenja naših respiratornih organa, pa je izbor materijala nekada od presudnog značaja.

Zašto se tapete lakše čiste?

Različiti materijali imaju različitu toplotnu

Tapete iz našeg asortimana imaju tanak sloj providne mat folije koja je veoma glatka tako da se prljavština ne zadržava. Takođe, ovaj materijal je vodootporan i otporan na hemikalije tako da se lako čisti.

Tapete je dovoljno obrisati navlaženom krpom ili nekim blažom hemijom ukoliko se po njima prospe sok ili neka druga “lepljiva” supstanca.

Tapete su odlična zaštita za zidove

Okrečeni zidovi u zavisnosti od boje kojojm su zaštićeni imaju takvu strukturu da jednostavno zadržavaju svu prljavštinu na sebi. Zbog toga se brzo prljaju, a svako čišćenje može da proizvede dodatnu prašinu što je još posla. Tapete su odlične za zaštitu zidova kako od prljanja, tako i od habanja. Prednost tapeta je u tome što ako se oštete, dovoljno je zameniti samo taj segment na zidu.

Da li se tapete mogu lepiti na pločice?

Naše tapete su idealne za pločice. Svoju primenu pronalaze u kupatilima i kuhinjama, a glavna njihova prednost je što nemaju fugne, na kojima se najčešće zadržava prljavština. Idealna su zamena za preskupe dekorativne tehnike koje su danas sve popularnije, kada je u pitanju dizajn enterijera. Jednostavne su za montažu, a to znači da sami možete od svog kupatila stvoriti autentični spa centar.

Da li tapete mogu da se zalepe na pod?

U našem asortimanu postoje i “tapete za podove” odnosno nalepnice za podove. Ovaj proizvod je specijalno prilagođen za renoviranje podova, a sama ideja je nastala kao alternativno rešenje za podove od epoxy smola. Sastoje se od štampane grafike u raznim dezenima, a mogu se zalepiti na pločice, parket, granit, linoleum itd.

Prednost je opet završni sloj koji je otporan na habanje i vodu, pa je čišćenje brzo, lako i jednostavno.