Tapete u enterijeru

Kreirajte lep i prijatan prostor

Prilika da uredimo dom po svom ukusu je nešto čemu se svi radujemo i čemu pristupamo sa posebnom pažnjom. Koliko god da smo zadovoljni izgledom našeg stana ili kuće za koji smo se prvobitno odlučili, posle određenog vremena bi neke stvari trebalo promeniti, a prostor osvežiti.

Ako ste se odlučili da u svoj dom unesete promene, krenite od manjih stvari. Ne morate promeniti kompletan nameštaj da bi vaš dom izgledao modernije, dovoljno je da osvežite jedan deo prostorije, a najveći efekat će svakako imati drugačiji izgled zidova. Budući da su tapete ponovo popularne u opremanju enterijera, predstavljamo vam nekoliko saveta za njihov izbor.

Tapete u dnevnim sobama

Dnevne sobe su prostor u kojima provodimo veći deo vremena, zato nemojte zaboraviti na zidove jer baš oni mogu doprineti da se osećate prijatno tokom dana.

Dekorišite zidove tapetama tako što ćete ih postaviti na zid naspram ili iza vašeg kauča i time razbiti monotoniju ravnih i jednobojnih zidova. Dodatan osećaj prijatnosti doprinosti i njihova termoizolacia jer na taj način možete uštedeti energiju i zbog toga ih preporučujemo za spoljašnje zidove.

Tapete u kuhinji

Tepete u kuhinji mogu biti odlično rešenje. Sigurni smo da vam je dosadilo čiščenje kuhinje koja se najbrže isprlja tokom pripremanja hrane. Tapete iz našeg asortimana sve češće pronalaze primenu kada su u pitanju zidovi iznad šporeta i radnih površina.

Pored dekorativne funkcije, njihov najveća prednost jednostavno održavanje. Zbog specijalnog mat završnog sloja, prljavština se ne lepi i ne zadržava pa je za njihovo čišćenje dovljna i nakvašena krpa.

Tapete u kupatilu

Opustite se. Napravite od kupatila sopstvenu oazu sjajnog izgleda. Nisu vam potrebni majstori, dugotrajni i skupi radovi niti ogromni troškovi kako bi uredili zidove u vašem kupatilu. Jednostavno prelepite pločice koje su vam se ne sviđaju ili su vam dosadile vodootpornim tapetama.
Oslobodite svoju kreativnost i stvorite prostor za potpuno opuštanje nakon haotičnog dana uz naše 3D tapete, fototapete i nalepnice za podove.

Tapete u hodnicima

Ako volite da vaši hodnici budu čisti i uredni, onda će tapete to obaviti za vas. Zidovi u hodnicima koji su prostori za komunikaciju mnogo su više izloženi habanju od zidova u ostalim prostorijam. To znači da su kontakti sa tim zidovima češći pa se lakše prljaju i uništavaju. Tapete za ovakve prostorije su savršeno rešenje. Lako se održavaju, a teže uništavaju i prljaju.

Tapete u dečijim sobama

Koje dete ne sanja tome da ima svoju malu igraonicu? Pustite ih da razvijaju svoju maštu i kreativnost bez ograničenja. Zaštitite zidove od prljanja i oštećenja, a dečicu od mogućih povreda. Prelepite zidove mekanim 3d tapetama sa dečijim motivima i obradujte ih bezbednim i upečatljivim prostorom punim veselih boja jer mekoća brine o njihovoj bezbednosti, a pisanje po zidovima više neće biti problem.

Tapete u spavaćim sobama

Dekoracija zidova u spavaćim sobama je veoma zanimljiva. Dizajneri enterijera često preporučuju isticanje zidova koji se nalaze iza kreveta. Tapete razbijaju monotoniju ravnih belih zidova, ali obezbeđuju sklad, smirenost i udobnost spavaće sobe. Njihova mekana struktura dodatno povećava osećaj mekoće koji podsvesno utiče na naš san jer ih mozak povezuje sa udobnošću.